Een hoortoestel kopen

Een hoortoestel kopen

Je bent bij de huisarts geweest en de conclusie was dat je permanent gehoorverlies hebt en dat een hoortoestel een oplossing kan zijn. Dan is de volgende stap een bezoek aan de audicien. Dat is een gediplomeerd deskundige die samen met jou op zoek gaat naar het beste model hoortoestel voor jouw situatie. Er zijn verschillende soorten gehoorverlies en daarnaast is het van belang hoeveel je nog wél hoort. Natuurlijk kun je naar een audicien gaan met een eigen winkel, maar een audicien aan huis is ook een mogelijkheid.

Een audicien aan huis: de ideale oplossing

Een audicien bij je thuis laten komen heeft verschillende voordelen. Natuurlijk heb je geen reistijd en geen last van files of ander verkeersongemak. Maar het is ook heel prettig om in je vertrouwde omgeving een hoortoestel te proberen. Je bent ontspannen en in je eigen huis, dat maakt ook het resultaat beter. Je kunt meteen testen in een omgeving waar je vaak verblijft. De audicien heeft uitgebreide meetapparatuur bij zich en een groot aantal modellen hoortoestellen. Het testen, passen en uitzoeken van een model naar keuze is dus geen enkel probleem.

De werkwijze van de audicien

Een audicien begint altijd met een kennismakingsgesprek. Hij zal willen weten of je bij de huisarts bent geweest en wat de conclusie van de arts was. Verder vraagt hij naar de momenten waarop je het meest last van je gehoorverlies hebt. Ook wil hij weten wat je het meest mist en wat je graag weer goed zou willen horen. Tegenwoordig zijn er hoortoestellen die zo precies kunnen worden afgesteld, dat je kunt kiezen of je spraak of bijvoorbeeld muziek het beste terug wilt horen. Na het gesprek gaat de audicien meten en testen. De laatste fase is het uitproberen van een aantal modellen. Al deze gegevens bij elkaar geeft de audicien een beeld van het ideale hoortoestel voor jou. Wanneer hij ook nog jouw wensen en eisen goed op een rijtje heeft, gaat hij op zoek naar het definitieve model.

Na het eerste bezoek van de audicien

Wanneer de audicien denkt dat hij een geschikt model hoortoestel voor jou heeft gevonden, gaat er een proefperiode in. Je kunt het model uitgebreid in de praktijk testen en kijken of het inderdaad goed bevalt. Zo niet, dan kun je het eenvoudig ruilen voor een ander model. Pas wanneer je definitief je hoortoestel hebt uitgezocht volgt de factuur. Goed om te weten is ook dat vijf jaar service en garantie standaard is. 

Comments are closed.