Veilig thuis blijven wonen doe je zo

Veilig thuis blijven wonen doe je zo

Veel mensen denken met een zekere angst aan het moment dat in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen niet langer een mogelijkheid is. De mobiliteit neemt doorheen de jaren af en zeker trappen lopen, kan een probleem worden. Aan de ene kant wil je je zelfstandigheid en onafhankelijkheid niet opgeven, maar aan de andere kant mag je er ook niet aan denken wat er kan gebeuren als je van de trap valt. In veel gevallen zijn het ook de kinderen die zich ernstige zorgen maken en veelal is die angst niet helemaal onterecht. Gelukkig hoeft een drastische beslissing als verhuizen niet meteen genomen te worden. Een traplift huren zorgt ervoor dat je langer thuis kunt blijven wonen en dat je toch een zekere mate van extra veiligheid inbouwt.

De mogelijkheden van een traplift

Met de nieuwste generaties trapliften is het installeren ervan mogelijk op ieder type trap. Of je nu beschikt over een rechte trap of over een trap met meerdere bochten, er is altijd een traplift te vinden die perfect past. Dankzij deze kleine ingreep aan je woning en trap loop je voortaan niet meer het risico te vallen en kun je blijven gebruik maken van je volledige woning. Het handige stoeltje van de traplift brengt je veilig naar boven en naar beneden en vormt bovendien geen belemmering voor andere mensen die de trap willen gebruiken.

De voordelen

Als trappen een probleem worden, komt vaak het nemen van een drastische beslissing in je op. Verhuizen naar een gelijkvloerse flat bijvoorbeeld of misschien zelfs wel naar een woonzorgcentrum zijn dan mogelijkheden die vast door je hoofd gaan. Het zou echter jammer zijn als je alleen maar omwille van die vervelende trappen je eigen vertrouwde stekje zou moeten achterlaten. Hier hebben we dan ook meteen het grootste voordeel van een traplift gevonden, namelijk dat je je zelfstandigheid kunt verlengen en lekker thuis kunt blijven wonen. Daarnaast hoeft een traplift helemaal niet duur te zijn en is hij in no-time geïnstalleerd of gedemonteerd.

De kosten

We kunnen ons goed voorstellen dat je je zorgen maakt over wat een traplift je gaat kosten, maar daar kunnen we je al meteen in geruststellen. Een traplift tweedehands kopen is tot wel 50% goedkoper dan een nieuwe en doet even goed dienst. Een vaste prijs noemen is helaas niet mogelijk omdat dit afhangt van het type trap en van het merk van de gekozen traplift. Vergeet zeker niet na te vragen op welke tegemoetkomingen je recht hebt. Je zult zien dat de kostprijs van een traplift in geen geval opweegt tegen het opgeven van je eigen woning. 

Comments are closed.